Gebruiksaanwijzing

Het gebruik van NeoMega36® is eenvoudig en biedt flexibiliteit in de administratie.

NeoMega36® kan gemakkelijk oraal of via een neussonde worden toegediend. U kunt de methode gebruiken die het beste werkt voor de toepassing.

Het is belangrijk om te weten dat voor een optimale opslag het NeoMega36®- flesje tussen de toedieningen in de koelkast met een temperatuur van 2 tot 8 graden Celsius, bewaard moet worden. Bovendien kan een geopend flesje, tot een week na opening veilig bewaard worden. Dit garandeert de effectiviteit van het product en zorgt voor een handig en individueel aangepast gebruik voor het welzijn van elke baby.

1. Orale toediening
1. Voor orale toediening heeft u een doseerspuitje voor orale medicatie om te aspireren nodig.
2. Draai de dop open en sluit een doseerspuitje* voor orale voeding aan op het flesje. Zuig het gewenste volume van de portie op (0,4 ml/kg).
3. Geef de portie (0,4 ml/kg) in de mond van de baby.
2. Toediening via de neussonde
1. Voor toediening via een neussonde heeft u een voedingsspuitje en een bemonsterrietje nodig.
2. Draai de dop open, verbind het voedingsspuitje met een bemonsteringsrietje** en doe dit in het flesje. Zuig het gewenste volume van de portie op (0,4 ml/kg).
3. Dien de portie (0,4 ml/kg) in de neussonde toe.

*Doseerspuitjes voor orale toediening zijn specifieke spuitjes die bedoeld zjin voor orale toediening. Een geschikt voorbeeld is het Exadoral-spuitje 1 ml van B Braun (art.nr. 4608661)
**
Bemonsterrietjes voor Nutrasafe2-en ENFit-spuiten zijn verkrijgbaar bij Vygon (respectievelijk artikelnr. 817.052 en artikelnr. 817.057)